Fysisk træning

Optimal fysisk træning med ioniseret vand

 

fysisk træning

 

Opnå bedre fysisk træning ved at drikke rigeligt med vand. Flere forskere råder til at atleter og sportsfolk drikker hydrogen-rigt vand. Det er ioniseret vand som nedbryder syreophobninger i kroppen ved, at bringe kroppens syre base ligevægt i balance.

Det bekæmper inflammation og oxidativ stress, og så hydrerer det kroppens celler optil seks gange mere effektivt end almindeligt postevand. Vandet er samtidig optil 100 gange mere basisk end postevand. Dette helt fantastiske ioniserede vand vil booste din fysiske træning.

Ioniseret vand reducerer tilsyrede muskler

Atleter og sportsfolk forsøger hele tiden at yde deres bedste på trods af de udfordringer som muskeltræthed næsten konstant giver. Studier viser at intens træning producerer et syrligt miljø i musklerne, som fører til træthed. Ioniseret vand har vist sig, at hjælpe atleter til at undgå, at der hober sig store mængder af mælkesyre op. Samtidig så forbedres musklernes evne til at bruge ilten, som findes i store mængder i vandet. [1]

Den negative ion spænding i det ioniserede vand tiltrækker det positivt ladet mælkesyre. Det detoxer musklerne på cellulært plan fordi det nedsætter mælkesyren og skyller det hurtigere ud af kroppen. Forskere er ikke helt klar over forbindelsen mellem mælkesyre og muskeltræthed.

Optimer din fysisk træning med et basisk indre miljø

Det videnskaben ved er, at et indre miljø som er syrligt, der kan musklerne ikke udnytte ilten, så godt som de kan i et basisk/alkalisk miljø. Forskere mener derfor at muskeltræthed er et resultat af, at mælkesyre bygger sig op i musklerne. Det er fordi der sker et fald i den cellulære pH, som svækker musklernes evne til at udnytte ilten.

En meget vigtig ting man skal være opmærksom på er, at et surt miljø med pH-værdier fra 7 og nedefter kan mindske iltoptagelsen. Studier viser også at dehydrering påvirker det aerobt- anaerobt stofskifte – den grænse man bevæger sig i nærheden af, når ilten i musklerne slipper op, og derfor begynder der at hobe sig mælkesyre op. [3]

”Basisk væv kan holde op til 20 gange mere ilt end et syrligt” – Annelise Pompe, berømt svensk bjergbestiger og verdensmester i fridykning.

Hydrogenrigt vand forbedrer muskeltræthed

”Vi kan konkludere at vores indledende data demonstrerer, at indtagelse af hydrogen-rigt vand reducerer blod-laktat-niveauet og forbedrer muskeltræthed efter træning. Selvom yderligere studier er absolut ønskværdige, så vil det at drikke hydrogen-rigt vand være en god og effektiv væske-hydrerings-strategi for atleter.”

Pilot study: Effects of drinking hydrogen-rich water on muscle fatigue caused by acute exercise in elite athletes. – Kosuke Aoki, Atsunori Nakao, […], and Shumpei Miyakawa

Hydrogenrigt vand for optimal fysisk træning

”Selvom vi ikke kender de mekanismer der er involveret i de effektiviteter omkring hydrogenrigt vand, og de forbliver uklare, så viser vores resultater at hydrering med hydrogen-rigt vand kan være gennemførlig for træning. Korrekt og tilstrækkelig hydrering er praktisk for elite atleter til at opnå de bedste præstationer. Hydrogenrigt vand kan let erstatte almindelig drikkevand og ved rutinemæssigt indtagelse vil det potientielt kunne forebygge ugunstige effekter, som har forbindelse med hård træning.”

Pilot study: Effects of drinking hydrogen-rich water on muscle fatigue caused by acute exercise in elite athletes. – Kosuke Aoki, Atsunori Nakao, […], and Shumpei Miyakawa

Store fordele med ioniseret vand ved fysisk træning

Atleter som gør sig store anstrengelser for at hæve kroppens pH har vist sig meget lovende. Studier har vist at ioniseret vand og en basisk kost kan hæve kroppens pH balance, og skaber dermed et miljø som er langt mere tunet til atletiske sportspræstationer. Mange atleter, fitness og professionelle sportsfolk vælger at drikke ioniseret vand fra Tyent fordi fordelene er åbenlyse.

Sportsfolk som drikker ioniseret vand oplever:

 

 • forbedret hydrering
 • drikker mere vand fordi det er lettere at drikke
 • det ioniserede vand skvulper ikke rundt i maven
 • større udholdenhed
 • korte restitutionstid
 • mindsker skader og slid
 • mere energi
 • vandet er sprængfyldt med antioxidanter
 • muskelopbyggende
 • stærkere immunforsvar
 • vægtregulerende

 

Videnskabelige studier: effektiv fysisk træning og ioniseret vand  

Det store antal af videnskabelig forskning omkring ioniseret vand har hovedsagligt fokuseret på specifikke helbredstilstande i stedet for atleters fysiske træning. Men nu er der foretaget videnskablige studier der viser, at det ioniserede vand er mere end blot vand – det er uden sammenligning det bedste man kan gøre for sit helbred og for at forbedre sin træning. Det viser forskningen tydeligt, og de atleter som bruger det mærker en tydelig forskel.

Pilot-studie med 10 fodboldspillere

10 yngre fodboldspillere var med i et pilot-studie, hvor man ville undersøge muskelsammentrækningen under korte intervaller af intens træning, som er årsag til oxidativ stress og som kan spille en rolle i udviklingen af overtrænings-symptomer. Det være sig forøget træthed, muskel småskader eller inflammation. Det er blevet påstået, at hydrogenrigt vand kan agerer som en antioxidant. Så de ville undersøge effekten af det hydrogenrige vand på oxidativ stress og muskeltræthed i forbindelse med fysisk træning.

Der blev foretaget trænings test og der blev løbende taget blodprøver. Hver person blev undersøgt to gange i et dobbelt-blind-forsøg. De fik enten ioniseret vand, som er rigt på hydrogen eller også fik de placebo vand i en uge. Der blev løbende taget prøver og undersøgt for oxidativt stress markører og kreatin kinase.

Resultatet viste tydeligt at de personer, som drak det ioniserede hydrogenrige vand, der havde det modvirket en forøgelse af blodlaktatet, som kommer af hård træning.

Konklusionen:

Tilstrækkelig hydrering med hydrogenrigt vand før øget motion reducerede blodlakat-niveauer og viste forbedret motion-induceret nedgang i muskelfunktion. Selvom yderligere undersøgelser er nødvendige for at belyse de nøjagtige mekanismer og fordelene…kan disse foreløbige resultater tyde på, at hydrogenrigt vand kan være egnet hydrering til atleter. [4]

Hvad siger eksperterne om ioniseret vand?

”Hvis du er overvejende syrlig, så vil en basisk vandmaskine sørge for en sikker, blid og effektiv måde, at reetablere pH-balancen i alle cellerne i din krop. Samtidig vil den sørge for enorme mængder frie elektroner, som er super antioxidanter.” – Dr. Susan Lark, medicinsk læge.

Det er bevist at hvis man indtager ioniseret vand, så forøger det konkurrenceevnen og ydeevnen hos atleter, så de opnår en optimal fysisk træning. Det er vigtigt med en basisk diæt, som også bliver anbefalet af sports diætister. De fleste mennesker inklusiv de fleste atleter spiser ikke en tilstrækkelig basisk kost, som nødder, frugt og grøntsager. I stedet består deres diæt oftest af en stor mængde syredannende mad, som fx kød, fisk, fjerkræ, pasta, æg og mejeriprodukter mm. På grund af diætmæssige ubalancer, så kan det afstedkomme ubalance i kroppens syre base balance, som kan påvirke sundheden generelt, men også deres fysiske træning.

Hydrogenrigt vand: hemmeligheden ved en effektiv fysisk træning

Dr. Susan Lark og Robert Burns har skrevet bogen: The Chemistry of Succes’s: Secrets of Peak Performance. Her fortæller de om vigtigheden af den rette balance i syre-base. Særligt i forhold til at peake sportsligt med en optimal fysisk træning og i forhold til den almene sundhed.

Hun skriver følgende: ”fordelene ved det basiske vand produceret gennem elektrolyse er, at det er i stand til mere end blot at løfte pH’en i cellerne og kroppens væv og til at neutralisere syre. Fordi det basiske vand har fået tilført en signifikant mængde af frie elektroner gennem elektrolyseprocessen, så er det i stand til at donere disse elektroner til aktiv oxygen frie radikaler i kroppen, og på den måde bliver de en super antioxidant. Ved at donere de overskydende frie elektroner, så er basisk vand i stand til at blokere for oxidationen i normalt væv forårsaget af frie oxygen radikaler.”

Dr. Susan Lark er en meget stor fortaler for brugen af ioniseret vand 

Dr. Susan Lark er en meget stor fortaler for brugen af ioniseret vand. Susan Lark bliver betragtet som en af de største autoriteter indenfor klinisk diæt og preventiv medicin. Hun har en medicinsk grad fra Northwestern University Medical School og har arbejdet på det kliniske fakultet på Stanford Medical School. Hun er en meget publiceret fortaler indenfor sundhed, ernæring og preventiv medicin.

Robert Burns Ph.D arbejder som Chief Scientific Officer for pH Sciences fra 2003 til 2005. Han har ledet adskillige videnskablige studier og analyseret forholdet mellem pH-balancen, sundhed og hvordan atleteter opnår en optimal fysisk træning.

Negativ ladet elektriske elektroner

Manglen på de elektrisk ladede elektroner vil begrænse din præstation og restitutionstid, også selvom du får en super sund næring. De frie elektroner som er antioxidanter (H-) er nødvendige for at skabe energi i cellerne. Deres kræftværk er de såkaldte mitokondria, som findes i alle cellerne (ATP).

Albert Szent-Gyorgyi, der har fået Nobelsfredspris for sit store arbejde omkring c-vitamin. Han gør opmærksom på, at disse elektroner aldrig bevæger sig rundt af sig selv. De har brug for en bærer. Mitokondria er knyttet op på hydrogen. På samme måde er de elektrisk ladede elektroner (H-) afhængig af hydrogen atomet. De har en ekstra elektron i den ydre kerne, som de kan donere til de frie radikaler.

 

Læs også: Hydrogen-rigt vand fra en ioniseringsmaskine

Læs også: Antioxidanter og de fire radikaler

Læs også: Dødt eller levende vand – hvad drikker du?

 

Fordele som kun det ioniserede vand giver:

 • Mikro-klynger (gør det super hydrerende og optages mere effektivt af cellerne)
 • Alkalisk pH (store mængder af OH- ioner, hjælper med at reetablere den basiske balance i blodet og kroppens væv)
 • Negativ ORP (gør det til en super antioxidant, der bekæmper de frie radikaler som produceres under motion)
 • Bio-aktive alkaliske mineraler (naturlige elektrolytter med negative spænding, imodsætning til sports drikke som har en positiv spænding)
 • Iltet vand (oxygen i den stabile OH- form, giver oxygen til cellerne, hvor der er behov for det under motion)

At drikke ioniseret vand før, under og efter motion er en ideel løsning til at bekæmpe syre og muskeltræthed. Det hjælper dig til at være hydreret under motion eller ekstrem fysisk træning. Det vedligeholder alkaliniteten på cellulært plan. Ioniseret vand sørger for energi til cellerne (det aktive hydrogen, H-). Det tilfører oxygen til cellerne samt for ioniske mineraler og sporelementer til cellerne.

Lige lidt interessant forskning

Forskere ved Loma Linda University har fundet ud af, at mænd som drak fem eller flere glas med vand á 250 ml havde 54% mindre chance for at få et fatalt hjerteanfald end dem der kun drak to eller færre. [5]

 

Referenceliste:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17921463

https://link.springer.com/article/10.2165/00007256-200737100-00006

https://cosanusa.net/wp-content/uploads/2016/10/Athlete-benefits.pdf

Mild dehydration affects mood in healthy young women.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18550960 [3]

Pilot study: Effects of drinking hydrogen-rich water on muscle fatigue caused by acute exercise in elite athletes. https://medicalgasresearch.biomedcentral.com/articles/10.1186/2045-9912-2-12 [4]

https://www.menshealth.com/health/never-get-heart-disease [5]

Skriv en kommentar