FAQ – ofte stillede spørgsmål

FAQ – ofte stillede spørgsmål vedrørende ioniseret vand

Må jeg tage medicin eller kosttilskud med basisk ioniseret vand?

Pga den høje kvalitet i basisk ioniseret vand, og dets høje evne til at hydrere, så anbefaler Tyent ikke til at man drikker 30 min før og efter indtagelse af receptpligtig- eller håndkøbsmedicin. Når man tager det ovennævnte medicin tager man det sammen med ”H2O” neutralt vand pH7. Til gengæld anbefaler Tyent, at man indtager basisk ioniseret vand sammen med sine vitaminer, mineraler og næringspulver pga dets høje optagelsesevne.

Hvornår kan jeg begynde og mærke en forskel?

Det er forskelligt fra person til person. Nogle mærker allerede en lille forbedring efter få dage eller indenfor få uger. Har man har haft sygdomstilstande eller oversyringstilstande som har bragt ubalance i kroppen, så skal man forvente at der går noget tid. Kroppens evne til at skabe harmoni

Hvorfor får nogle influenza-lignende symptomer?

Nogle oplever at de får hovedpine og diarré, når de begynder at drikke basisk ioniseret vand, som har et højere pH-værdi end alm postevand. Basisk ioniseret vand er 5-6 gange mere hydrerende end alm vand, og det er med til at skylle toxiner hurtigere og mere effektivt ud af ens krop. Det er denne udrensningseffekt som kan give ubehag i nogle få dage.

Hvor lang tid holder det basisk ioniserede vand?

Antioxidanterne (hydroxyl ioner) holder omkring 18-24 timer pga. den super-antioxiderings teknologi, som Tyent bruger. Jo, højere pH-værdi der vælges jo længere holdbarhed – op til 3-4 dage. Dog er det mest optimalt at drikke det tappede vand samme dag.

Har basisk ioniseret vand nogen negative effekter?

Der er INGEN negative effekter eller bivirkninger med ioniseret vand.

Hvad kan det syrlige vand bruges til?

Det er beregnet til rengøring, desinficering og hudpleje mm.

Hvordan ved jeg om jeg skal skifte filter?

Du kan hele tiden følge med på LCD-displayet, hvor meget der er tilbage af filtrene. Du vil også høre en stemme som fortæller når det er ved at være tid til at skifte filter. En fingerregel siger, at de normalt skal skiftes hvert halve år eller når der er løbet 3600/L igennem.

Hvordan virker en vand ioniserings maskine?

Du kan se en grafisk oversigt over hvad der sker i elektrolyse-kammeret, som er selve motoren i vand ionisereren. Du kan læse mere om det på siden: Hvad sker der i en elektrolyse proces.

Hvad skal man gøre hvis man ikke har brugt maskinen i adskillige dage eller tager på ferie?

Hvis du er væk i 14 dage eller mere, så skal man tage dine filtre ud af maskinen og lægge dem i en plastikpose og placerer dem i køleskabet. Ellers begynder de at rådne fordi der ikke kommer vand i gennem dem. Der er specielle levende bakterier som har en positiv indflydelse på rensningen af vandet.

Displayet lyser og der siges ’under washing’

Hvis vand ionisereren har stået ubrugt i 12 timer eller der har løbet 30 liter vand igennem, mens den har stået tændt, så starter der et automatisk rensningsprogram RTR (Real Time Refresh). Det renser elektrolysekammeret i 30 sekunder. Dette vand må ikke drikkes. Derefter skifter det automatisk over til det som du har trykket på. Lad vandet løbe i 20 sekunder, så det rensede vand kommer ordentligt ud af maskinens system.

Hvorfor skal jeg ændre strømstyrken på min vand ioniserer?

Ikke alle vandkilder er ens. På Tyents vand ioniserer kan man justere strømstyrken. På den måde kan man finde frem til den helt optimale pH-værdi ifh til netop dit postevand, og få det bedste basiske ioniserede vand på hvert af de tre niveauer.

Hvordan justerer jeg strømstyrken på min vand ioniserer?

Det er lidt forskelligt alt efter hvilken model det er. Du kan læse mere om det i den medfølgende vejledning eller du kan se instruktionsvideoerne under videoer.

Har jeg brug for en VVS-montør til at installere min vand ioniserer?

De fleste finder det ikke nødvendigt, at få en VVS-montør til at gøre arbejdet, da det er en standard installation. Hvis det derimod drejer sig om en individuel løsning, så kan det være nødvendigt med en montør. Hvis du er lidt fingernem, så vil du selv kunne montere under-vasken-modellerne UCE-9000 Turbo og UCE-11 Turbo.

Hvordan renser jeg min Tyent vandioniserer?

Du skal bruge et lille brev med citrosyre til at rense og afkalke maskinen. Vi anbefaler at gøre det hver 3. måned eller efter behov alt efter vandets hårdhedsgrad (kalkniveau). Se mere i PDF-filen: Afkalknings- vejledning med pumpe eller se instruktionsvideoen.

Hvad er ORP-værdi?

ORP-værdien – der står for Oxidation Reduktions Potientialet, er en betegnelse der anvendes når der måles antioxidanternes styrke i en væske. Der er både negativ og positiv ORP. En negativ ORP betyder at en væske afgiver frie elektroner – og dermed indeholder den antioxidanter, som bekæmper de skadelige frie radikaler. En positiv ORP betyder at væsken stjæler elektroner, og gør den dermed oxidativ, som kan være skadeligt for ens helbred. Alt postevand og flaskevand er dødt vand – da det har positiv ORP. Med en basisk vand ioniserer fra Tyent vil det døde postevand blive omdannet til aktivt levende basisk ioniseret vand med terapeutisk virkning.

Hvad kan forventes ved at drikke basisk ioniseret vand?

Der er ikke to mennesker der er ens. Den måde det basisk ioniserede vand påvirker dig afhænger af dit helbred. Basisk ioniseret vand vil give dig energi, da det hydrerer kroppens celler 5-6 gange hurtigere og mere effektivt end alm postevand. Du får et stærkere immunforsvar. Du vil også kunne smage forskel, da basisk ioniseret vand har en blødere og mere afrundet smag end alm vand og flaskevand. Det fremhæver meget bedre smagen i kaffe, the osv. Basisk ioniseret vand er fantastisk til madlavning, da det fremhæver smagen langt bedre.

Hvad er Titanium/Platinium Hybridplader?

Hybridteknologien øger den tid, som vandet er på pladerne, da det skal igennem små huller i pladerne, som gør at vandet opnår en større pH-værdi, da det ikke bare løber henover en flad titanium/platinium plade.

Hybridteknologien producerer en elektrisk strøm til vandet ved hjælp af positiv og negativ ladet titaniumplader der er blevet dyppet i platinium adskillige gange. Vandet bevæger sig ind og ud gennem hullerne og henover hybridpladerne. Dette gør at det optager en større elektrisk ladning, specielt når man bruger en SMPS Plus-strømforsyning. Dette gør at man får en højere pH (Hydrogen potientiale) og antioxidantisk minus ORP-værdi (Oxidation Reduktions Potientialet) i hvert glas basisk ioniseret vand.

Hvor meget basisk ioniseret vand skal man så drikke hver dag?

En god tommelfingerregel er at man drikker 0,3 liter vand for hver 10 kg man vejer. Vejer du 80 kg, så skal du drikke 8 x 0,3 = 2,4 liter. Hvis man vil opnå en terapeutisk effekt ved at drikke det ioniserede vand, så skal man drikke minimum 1,5-2,0 liter pr. dag.

Er ioniseret vand basisk eller syrlig?

Det er faktisk begge dele. Alt vand som findes i naturen er ioniseret til en vis grad. Det som gør ioniseret vand anderledes – og bedre for dig – er, at det er ioniseret mere optimalt end alm vand. Og det er fyldt med livsvigtigt hydrogen gas, som kun opnås gennem ioniseret vand – via en elektrolyse proces.

Hvad er opløst hydrogengas?

Det er ganske almindeligt postevand som i forvejen indeholder hydrogen H2O (to brintatomer og ét iltatom). Der er hydrogenen i bundet form. Når vandet gennemgår en process i elektrolysekammeret, så resulterer det i, at vandet bliver beriget med opløst hydrogen gas med terapeutisk effekt. Det viser sig i det frisktappede ioniserede vand, som små luftbobler. Vandet er kortvarigt hvidlig-grålig nærmest grumset. Dette er et tegn på at det er fyldt med opløst hydrogen og antioxidanter.