Antioxidanter og de frie radikaler

Del med en ven

Drik dig til flere antioxidanter end du kan spise

En af de største sundhedsmæssige fordele ved at drikke ioniseret vand er de massive mængder af antioxidanter der er i hvert glas. Antioxidanter er livsnødvendige fordi de bekæmper den skadelige effekt, som visse molekyler er skyld i – nemlig de frie radikaler.

De frie radikaler er positivt ladede ustabile molekyler, som indeholder ilt. Disse molekyler er på jagt efter et manglende elektron, som de selv har brug for – så de kan blive stabile. De gør alt hvad de kan for at lave så meget ballade som muligt – ved at stjæle en elektron, hvor det er muligt – og de går ikke af vejen for noget.

Oxidativ stress: bekæmp de frie radikaler

De er skyld i det man kalder oxidativt stress, en kemisk reaktion, som resulterer i en skadelig virkning i kroppen. “Det svarer til at ruste”, siger miljøtoksikolog Takayuki Shibamoto, Ph.D., fra University of California. Han sammenligner det med når rust begynder at nedbryde metaldele i en maskine og dermed nedsætter deres funktionsevne. På samme måde svækker de frie radikaler organismens evne til at udføre sine opgaver. Vi kender det også fra et frisk æble, som bliver brunt efter det er skåret midtover. Det skyldes oxidering fordi det bliver udsat for ilten i luften. “Det kan give meget alvorlige skader – både direkte og indirekte”, siger han.

“Faktisk defineres aldring undertiden som en ophobning af skader forårsaget af frie radikaler.” – Miljøtoksikolog Takayuki Shibamoto

Der er mange videnskablige undersøgelser der viser at det ioniserede vand har antioxidanter i sig, som eliminerer de skadelige frie radikaler. Disse ødelæggende ustabile ilt molekyler er skyld i at cellerne ødelægges, mange sygedomme og i at vi ældes hurtigere. Her er en undersøgelse: Electrolyzed-H2O-Protects-DNA-Study

Den idielle skraldemand for disse aktive ilt frie radikaler er aktivt hydrogen…som er tilstede i reduceret [alkaline/basisk ioniseret] vand. – Institut for cellulær regulations teknologi, Kyushu Universitet.

Antioxidanter

De antioxidantiske hydroxyl ioner tilfører det manglende elektron, så skader i cellerne, vævet eller på vores DNA minimeres. Forskere har beregnet sig frem til, at hver celle i kroppen hver dag udsættes for cirka 10.000 angreb fra frie radikaler, med skader på især cellernes gener. Denne tendens forværres desværre med alderen. Ældre har fx ni gange så ofte mutationer i cellerne i forhold til spædbørn.

Ved nærmest alle sygdomme spiller de skadelige frie radikaler en meget stor rolle. Ikke nok med at iltningsskaderne fra de frie radikaler kan skade vores DNA eller cellevægge. Denne svækkelse kan også åbne op for sygdomme som åreforkalkning, kræft, diabetes og Alzheimers mm. Faktisk defineres aldring undertiden som en ophobning af skader forårsaget af frie radikaler. Ved at tilføre massive mængde af antioxidantiske hydroxyl ioner, ioniserede mineraler og vigtigst af alt det molekylære hydrogen (H2), så kan vores organisme sætte tempoet ned for den tidlige ældning og modvirke de skadelige og ødelæggende frie radikalers påvirkning i kroppen. Det foreligger der flere videnskabelige undersøgelser, som dokumenterer.

“En person kan ikke spise nok frugt og grønt på en hel dag, til at komme i nærheden af den power af antioxidanter, der er i bare et glas ioniseret vand”. – Dr. Horst Filtzer, Medicinsk læge fra Harvard Universitet.

Basisk ioniseret vand er fyldt med antioxidanter

Der er flere antioxidanter i et glas basisk ioniseret vand, end i et glas frisk presset appelsinjuice. Ioniseret vand som er helt klart en stærkere antioxidant end grøn te eller friskpresset appelsinjuice. Fordelen ved det basiske vand, er at man ikke tager på i vægt, som hvis man drikker appelsinjuice. Der er som bekendt 0 kalorier i vand.

Immunforsvaret bliver boostet af de massive mængder af antioxidantiske hydroxyl ioner, ioniserede mineraler, beriget ilt og molekylære hydrogen gas (H2). Det får man heller ikke ved at drikke appelsinjuice eller grøn te. Derved kan der forebygges mod tidlig ældning, kræft og eliminere den skadelige og ødelæggende virkning, som de frie radikaler har på kroppen.

Jo, højere den negative ORP-værdi er i mad og drikke, jo større potentiale har det til at modvirke kroppens aldringsproces og skadevirkningen fra de frie radikaler.
Alle friske grøntsager har en negativ ORP-værdi når de lige er blevet høstet. Grøntsager og frugt indeholder derfor stærke antioxidanter fordi de kan reducere oxidation i kroppen (iltning/harskning).

Efter mange år med meget positive kliniske forsøg med hundredvis af kunder, der brugte det omstrukturerede alkaliske vand, så er det min opfattelse, at denne teknologi vil ændre den måde, hvorpå både sundhedspersonale og offentligheden vil beskæftige sig med sundhed i de kommende år. 

– Felicia Kliment, professor ved City College i New York og forfatter til bogen: The Acidic Alkaline Balances Diet.

Læs også: Ioniseret vand med terapeutisk effekt

Læs også: Dødt eller levende vand -hvad drikker du? 

Læs også: Hydrogen-rigt vand fra en ioniseringsmaskine

Kilder:
Carsten Vagn Hansen (Radiodoktoren): Antioxidanter
Helsenyt.com: Frie radikaler går amok – derfor er antioxidanter vigtige

Skriv en kommentar